Treinreis van Hongkong naar Kunming

De treinreis van Hongkong naar Kunming, is een mooie rit. Als je uiteindelijk, je stoel of bed hebt gevonden en je koffers hebt opgeborgen. Kan je genieten van het uitzicht dat de stad Hongkong en de provincies Guangdong, Guangxi en Yunnan te bieden hebben. Je zult veel verschillende landschappen langzaam langs je raam voorbijzien ‘trekken’ dat is natuurlijk, als je met een normale- of slaaptrein reist. Mocht je een treinkaartje hebben voor een hogesnelheidstrein, dan zal het landschap langs je ‘flitsen’, met een snelheid van ongeveer 150 a 350 kilometer per uur. De hogesnelheidstreinen rijden trouwens 80% van de tijd op een verhoogde spoorlijn van circa 10 meter hoog, dus je hebt een mooi weids uitzicht.

Samenvatting trein van Hongkong naar Kunming
Tijdsduur traject Hongkong naar KunmingDuur
Hogesnelheidstrein7 uur 43 minuten
Prijzen van de treinticketsChinese Renminbi (CNY)
Businessclass stoelCNY 2287,-
1ste klas stoelCNY 1220,-
2de klas stoelCNY 751,-
Tijdsduur en prijs treinkaartjes treinreis Hongkong naar Kunming

Met de hogesnelheidstrein van Hongkong naar Kunming

Er rijden 1 hogesnelheidstrein van Hongkong naar Kunming, de G408. Deze hogesnelheidstrein vertrekt van het Hongkong Kowloon treinstation en rijdt in 7 uur 43 minuten naar het Kunming Zuid station. Een treinkaartje voor een ‘1ste klas stoel’ kost CNY 1220,- en CNY 751,- voor een ‘2de klas stoel’.

Mocht je treintickets willen boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘.

Treinreizen van Hongkong naar Kunming: reisschema, treinkaartjes en treintickets in CNY

TreinVanNaarVer trekAan komstDuur Uur MinDe lu xe1ste klas stoel2de klas stoel
G408Hongkong West KowloonKunming Zuid12:0520:508.452188,-1167,-717,-

Treintickets boeken

Wil je treintickets voor deze mooie treinreis boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘. De prijzen van de treinkaartjes zijn de officiële prijzen van de Chinese spoormaatschappijen en zijn daarom weergeven in Chinese Renminbi.

De bezienswaardigheden van Kunming bezoeken

Meer informatie over de bezienswaardigheden in Kunming kan je vinden op Wikepedia.

Voor meer informatie over ‘Treintypen in China: hogesnelheidstreinen en slaaptreinen‘ of over de ‘Accommodaties & Voorzieningen‘ in deze treinen. Voor treinroutes ‘Populaire treinreizen in China ‘ en je treintickets boeken: ‘Boeken treinkaartjes‘.