Gefeliciteerd met Chinees Nieuwjaar! 新年快乐!

Wij hebben Nieuwjaar natuurlijk al gehad, maar de Chinezen nog niet. Op 10 februari begint voor hun, het jaar van de Draak!

Maan- & zonnekalender

Nu denk je misschien: waarom vieren ze nieuwjaar op 10 februari? In de Chinese cultuur gebruiken ze de stand van de maan & de zon, om de datum van het nieuwe jaar te bepalen. Op 10 februari, begint dit jaar een nieuwe maancyclus en dat vormt de officiële start van het nieuwe jaar.

Officiële vakantie van 10 t/m 17 februari

In China, hebben ze slechts twee keer per jaar, een officiële vakantie die langer dan vijf dagen duurt dat is tijdens ‘Chinees Nieuwjaar‘ en tijdens de periode ter herinnering van de ‘Stichting van de Volksrepubliek China‘ van 1 t/m 7 oktober.

Ook in China is het een traditie, om de festiviteiten tijdens het nieuwe jaar samen door te brengen. In een periode van 40 dagen, zullen biljoenen binnenlandse reizen worden gemaakt en een groot deel hiervan zal met de trein zijn.

Wij adviseren je dus, om: er vroeg bij te zijn!

Wat kunnen wij voor u doen?

Wij van TreinkaartjesChina kunnen u helpen, met het organiseren van uw rondreis in China.

  • Bij de planning van je rondreis;
  • Bij het aanschaffen van je treinkaartjes;
  • Bij het aanschaffen van binnenlandse vluchten;
  • Bij het organiseren van een airport pickup;
  • Bij het organiseren van tours, vervoer en gidsen in verschillende steden.

Mocht je treintickets willen boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘.


Voor meer informatie over ‘Treintypen in China: hogesnelheidstreinen en slaaptreinen‘ of over de ‘Accommodaties & Voorzieningen‘ in deze treinen. Voor treinroutes ‘Populaire treinreizen in China ‘ en je treintickets boeken: ‘Boeken treinkaartjes‘.