Drukte door de Golden Week in China

Als je van plan bent, om begin oktober naar China af te reizen, is het belangrijk om te weten dat de Chinezen van 1 oktober tot 7 oktober een officiële vakantie hebben. Je kunt tijdens deze ‘Golden Week’, dus een grote drukte verwachten. Op 1 oktober vieren ze in China dat het 70 jaar geleden is, dat de Volksrepubliek van China is gesticht.

Deze vakantieperiode, noemen ze in China de ‘Golden Week’ oftewel de ‘Gouden Week’. Honderden miljoenen Chinezen zullen in de periode in eigen land op vakantie gaan. In 2019 gingen op de eerste dag van de vakantie, zo’n 16 miljoen mensen met de trein en 12 miljoen op de laatste dag. In totaal werd er ook zo’n 340 miljoen keer, gebruik gemaakt van de gratis tolwegen in deze periode. Bij de populaire toeristische locaties, zoals bijvoorbeeld bij de Verboden Stad, het Zomerpaleis en het Terracotaleger kwamen in totaal zo’n 35 miljoen Chinezen langs.

Het is overal dus zeer druk!

Hotels en vliegtickets duurder, treintickets snel uitverkocht

Tijdens deze ‘Golden Week’, zullen prijzen van vliegtuigtickets en hotels duurder zijn dan gebruikelijk. Treinkaartjes zullen zeer snel zijn uitverkocht, dus het is belangrijk om er ver van te voren bij te zijn. Mocht een bepaalde trein al zijn uitverkocht, wees niet getreurd, want wij kunnen vaak toch nog treintickets aankopen.

Bij toeristische trekpleisters zal het zeer druk, houdt daar dus rekening mee!

Mocht je treintickets willen boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘.

Veel plezier met de reis!
祝你旅途愉快!
Zhù nǐ lǚtú yúkuài!


Voor meer informatie over ‘Treintypen in China: hogesnelheidstreinen en slaaptreinen‘ of over de ‘Accommodaties & Voorzieningen‘ in deze treinen. Voor treinroutes ‘Populaire treinreizen in China ‘ en je treintickets boeken: ‘Boeken treinkaartjes‘.