Het is weer mogelijk om een toeristenvisum aan te vragen voor China

Vanaf 15 maart 2023, is het weer mogelijk om een toeristenvisum (L-visum) aan te vragen voor China. Na een hiatus van meer dan drie jaar, is het dus weer mogelijk om naar China op vakantie te gaan!

China geeft weer toeristenvisa uit. Waar gaat de rondreis heen?

Nadat eind januari de coronaregels van de ene op de andere dag werden opgeheven. Is nu ook de laatste horde weggenomen, door aspirant-toeristen weer de mogelijk te geven om een toeristenvisum (L-visum) aan te vragen.

Het is dus eindelijk weer mogelijk, om een mooie rondreis in China te maken.

Daarnaast is het ook weer mogelijk, om: visumvrij naar het Hainan eiland af te reizen en kan je Shanghai visumvrij bezoeken, zolang je aankomt met een cruise.

Alleen een negatieve coronatest nodig

Volgens informatie van 8 februari 2023, die je hier nog eens na kunt lezen. Heeft een internationale reiziger, alleen een negatieve coronatest nodig, die maximaal 48 uur voor vertrek is afgenomen. Daarnaast is er geen verplichte coronatest meer bij aankomst en mocht je bij aankomst milde klachten hebben, dan kan je uitzieken in zelfisolatie.

Mocht er meer informatie beschikbaar komen over aangepaste coronamaatregelen, dan zullen wij deze pagina updaten.

Wat kunnen wij voor u doen?

Wij van TreinkaartjesChina kunnen u helpen, met het organiseren van uw rondreis in China.

  • Bij de planning van je rondreis;
  • Bij het aanschaffen van je treinkaartjes;
  • Bij het aanschaffen van binnenlandse vluchten;
  • Bij het organiseren van een airport pickup;
  • Bij het organiseren van tours, vervoer en gidsen in verschillende steden.

Mocht je treintickets willen boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘.


Voor meer informatie over ‘Treintypen in China: hogesnelheidstreinen en slaaptreinen‘ of over de ‘Accommodaties & Voorzieningen‘ in deze treinen. Voor treinroutes ‘Populaire treinreizen in China ‘ en je treintickets boeken: ‘Boeken treinkaartjes‘.