Visumvrij naar China is nu mogelijk, voor maximaal 15 dagen!

Wil je een korte reis naar China maken, dan kan dat nu zonder visum! Nederlandse reizigers kunnen vanaf 1 december 2023 tot en met 30 november 2024 visumvrij China inreizen. Je kunt maximaal 15 dagen oftewel 14 nachten blijven.

Voor wie geldt deze visumvrijstelling?

Je kunt China 15 dagen visumvrij inreizen, als je reis onder een van de volgende categorieën valt. Het is een:

  • Toeristische reis;
  • Zakelijke reis;
  • Familie- of vriendenbezoek;
  • Doorreis (Transit).

Wat kan je in 15 dagen allemaal doen in China?

Vijftien dagen is genoeg, om een goede indruk van China te krijgen en gelijk meerdere wereldwonderen van je bucketlijst af te strepen!

Van Nederland, vlieg je in circa 10,5 uur naar de hoofdstad van China. Beijing is de grootste stad in China en heeft genoeg toeristische trekpleisters, om je een aantal dagen bezig te houden. Dan heb ik het bijvoorbeeld over: de Verboden stad/ Forbidden City, Het Plein van de Hemelse vrede / Tiananmen Square, Het Zomerpaleis/ Summerpalace en de Chinese Muur. Heb je alles bezocht, dan kan je met de trein naar de volgende hoofdstad!

Xian was tijdens meerdere dynastieën de hoofdstad van China en heeft dus veel geschiedenis. In Xian bezoek je het Terracotaleger, de stadsmuur van Xian, de Drum & Bell Tower en het Muslim Quarter. Dan zou je naar Chengdu kunnen gaan, voor het grootste grote panda park te wereld. In de buurt van Chengdu, heb je ook nog de wondere waterwereld van Jiuzhaigou, zeer mooi en zeker het bezoeken het waard!

Jiuzhaigou Nationaal Park een mooie waterval
Je zult veel watervallen zien in het Jiuzhaigou Nationaal Park, dit is een zeer mooi exemplaar.

Van Xian kan je ook gelijk doorgaan naar Zhangjiajie, om je daar in de magische wereld van Avatar te dompelen. Ik bedoel dan natuurlijk het Zhangjiajie Nationaal Park, wat een wondere wereld is van imposante bergen, kleine stroompjes en bomen. Het samenspel en de vergezichten, maakt dit zeker het bezoeken waard. Als je toch in Zhangjiajie bent, kan je gelijk via de Stairway of Heaven naar de top van Tianmen Mountain. Mocht je geen hoogtevrees hebben, dan heb je in de buurt ook nog over een 430 meter lange glazenbrug die ze 300 meter boven de grond hebben gebouwd. Wie van bungeejumpen houdt dat is mogelijk en kunnen wij regelen!

Van Zhangjiajie ga je met de trein naar Guilin. De volgende morgen, neem je een ‘cruiseboot’ naar Yangshuo. Vanaf de boot, heb je een mooi weids uitzicht op het Karstgebergte. Aangekomen in Yangshuo huur je een fiets en ga je op onderzoek uit, als het lekker weer is huur je een vlot met ‘kapitein’ en zak je zo de Li-river af! Je zou ook nog een dagtrip kunnen doen, om de Longsheng rijstvelden en het dorpje Ping’an te bezoeken. Hier wordt al honderden jaren, op traditionele manier rijst verbouwd.

De Longshen Longji rijstterrassen in de buurt van Guilin, zijn zeker het bezoeken waard!

De 15 dagen zullen nu bijna op zijn, dus je moet snel met de trein naar Hong Kong!

Wat kunnen wij voor u doen?

Wij van TreinkaartjesChina kunnen u helpen, met het organiseren van uw rondreis in China.

  • Bij de planning van je rondreis;
  • Bij het aanschaffen van je treinkaartjes;
  • Bij het aanschaffen van binnenlandse vluchten;
  • Bij het organiseren van een airport pickup;
  • Bij het organiseren van tours, vervoer en gidsen in verschillende steden.

Mocht je treintickets willen boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘.


Voor meer informatie over ‘Treintypen in China: hogesnelheidstreinen en slaaptreinen‘ of over de ‘Accommodaties & Voorzieningen‘ in deze treinen. Voor treinroutes ‘Populaire treinreizen in China ‘ en je treintickets boeken: ‘Boeken treinkaartjes‘.