In 7 stappen je treintickets boeken voor je treinreis in China

Eigenlijk wil je nu al met je treinreis en je droomvakantie beginnen. Maar heb nog even geduld, want in 7 stappen heb je de treintickets bestelt. Je hoeft dan alleen nog maar, de treinkaartjes op het station in China op te halen en in de trein te stappen!

Met een hogesnelheidstrein door China reizen, boek hier je treintickets.
Wij kunnen treintickets bestellen voor elke trein in China.

Stap 1: Boek je treintickets

Allereerst, download ons “bestelformulier” en geef je boeking door. Om jouw treinkaartjes te kunnen aankopen, hebben wij de volgende informatie nodig: 

  1. Persoonsgegevens van de reizigers
  2. Treinselectie

Als je advies wilt of niet weet welke treinreis je moet kiezen, dan hoef je ons alleen maar even te “e-mailen” of je kijkt hier “Populaire treinroutes in China“.

! Belangrijk: op sommige momenten, is er een zeer grote vraag naar treinkaartjes en zijn deze dus snel uitverkocht. Wij raden je daarvoor aan, om in ons bestelformulier: ook een ‘2de’ en ‘3de’ keuze aan te geven. Je kunt bijvoorbeeld: een andere trein aangeven, maar je kunt ook een andere accommodatie invullen zoals een ‘1ste klas stoel’ inplaats van een ‘2de klas stoel’. Voor meer informatie over drukke periodes in China “Treinkaartjes in China & drukke periodes“.

Stap 2: Schatting kosten van de treintickets

Nadat wij je bestelformulier hebben ontvangen, zullen we een ‘kostenindicatie’ opstellen en naar je toesturen. Hierin staan de prijzen van de treinkaartjes en het bedrag aan borg dat we wensen te ontvangen.

Omdat vertrouwen belangrijk is, vragen wij slechts een borg van 20% van het totaalbedrag. De andere 80% zullen wij dus, tijdens het boeken van de treintickets voorschieten.

  • Totaalbedrag treintickets
  • Jouw 20% borg
  • Wij zullen voorschieten
  • € 100,-
  • € 20,-
  • € 80,-

Mochten wij nog tips of aanmerkingen hebben voor je treinreizen, dan zullen wij deze nu geven.

Stap 3: Bevestiging boeking

Wij zien de storting van de borg, als een bevestiging dat je de treintickets, vliegtuigtickets, gids en/of chauffeur wilt boeken.

Stap 4: Aankoop treinkaartjes

Wij zullen de treinkaartjes aankopen, zodra deze door de spoormaatschappij zijn vrijgegeven. In 95% van de gevallen kunnen we je 1ste keuze aankopen. Mocht het onverhoopt toch niet lukken, dan nemen wij contact met je op en geven wij advies. Nadat de treintickets zijn aangekocht, zullen we een factuur sturen.

Stap 5: Betaling van de treinkaartjes

Zodra wij de betaling hebben ontvangen, zullen wij de ‘E-code’ samen met de ‘afhaalinformatie’ mailen.

Stap 6: E-code van het treinticket

Een ‘E-code’ is een elektronisch treinkaartje en reserveringsnummer. Op een aantal stations in China, kan je direct met dit kaartje het station binnenkomen en in de trein stappen, dit is iets van de laatste maanden en is dus nog niet mogelijk op elk treinstation. Het beste is, om deze E-code bij de afhaalbalie om te ruilen voor een papierentreinkaartje.

De ‘afhaalinformatie’ bestaat uit handige instructies in het Nederlands en Chinees. Voor elk traject zullen wij deze aanpassen en opsturen. Deze afhaalinformatie kan je gebruiken, om op het juiste treinstation te komen en om de geboekte treintickets op te halen.

Stap 7: Ophalen papieren treintickets en de trein in!

In China aangekomen ga je naar de afhaalbalie van het treinstation en ‘ruil’ je de E-code om voor een papieren treinticket. Je hoeft nu alleen nog maar in de trein te stappen, om je onvergetelijke treinreis te beginnen!

! Tip: Je kunt alle papieren treinkaartjes tegelijk ophalen, op elk treinstation en tot vlak voor het vertrek van de trein. Wij raden echter aan: om op tijd op het station aan te komen, zodat je rustig de treinkaartjes op kunt halen en kijken waar je moet zijn.

Een prettige vakantie!
有个好的旅行
Yǒu gè hǎode lǚxíng


Voor meer informatie over ‘Treintypen in China: hogesnelheidstreinen en slaaptreinen‘ of over de ‘Accommodaties & Voorzieningen‘ in deze treinen. Voor treinroutes ‘Populaire treinreizen in China ‘ en je treintickets boeken: ‘Boeken treinkaartjes‘.