In 7 stappen je treintickets boeken

Stap 1. Bestel
Download ons “bestelformulier” en geef je bestelling door. Om jouw treinkaartjes te kunnen aankopen hebben wij de volgende informatie nodig: 
  • Persoonsgegevens van de reizigers
  • Treinselectie

Als je advies wilt of niet weet welke trein je moet kiezen, dan hoef je ons alleen maar even tee-mailen” of je kijkt hier “Populaire treinroutes in China“.

! Belangrijk: Op sommige momenten is er een zeer grote vraag naar de treinkaartjes en zijn de kaartjes dus snel uitverkocht. Wij raden het daarvoor aan om: ook een tweede en derde keuze in ons bestelformulier in te vullen. Dit kan bijvoorbeeld: een andere trein zijn maar dit mag ook een 1ste klas stoel zijn, inplaats van een 2de klas stoel of een bed. Hier kan je meer informatie vinden over “Treinkaartjes in China & drukke periodes“.

Stap 2. Schatting
Nadat wij je bestelformulier hebben ontvangen, zullen we je een schatting in euro’s toesturen van de kosten per treinkaartje en het totaalbedrag aan borg dat wij wensen te ontvangen. Het totaalbedrag is een schatting, om twee redenen: ten eerste omdat de koers van de Euro en Chinese Yuan (CNY) fluctueert en ten tweede omdat wij tot aan het bestellen van je kaartje niet met zekerheid kunnen zeggen of je een bed onder, midden of boven krijgt. Voor meer informatie over de wisselkoers en borg lees onze “Veelgestelde vragen“.

Om het makkelijk voor jou te maken en om de kaartjes aan te kunnen kopen zodra ze worden vrijgegeven, zullen wij het grootste deel van het bedrag voorschieten. Wij vragen van jou: alleen een borg van 20% van het totaalbedrag aan kaartjes die je wilt boeken.

De borg is 20% van het totaalbedrag van alle kaartjes die je wilt boeken, bijvoorbeeld:
  • Totaalbedrag
  • Jouw 20% borg
  • Wij zullen voorschieten
  • € 100,-
  • € 20,-
  • € 80,-

Als wij problemen zien met je reisschema of als we je nog een tip kunnen geven, zullen wij dat op dit moment doen.

Stap 3. Bevestiging
Wij zien de storting van je 20% borg als bevestiging van je intentie tot het kopen van de treinkaartjes.

Stap 4. Aankoop kaartjes
Wij zullen je kaartjes aankopen wanneer deze worden vrijgegeven, dit is 30 dagen voor het vertrek van de trein. Wanneer de aankoop van een kaartje succesvol is zullen wij je een factuur e-mailen, die je dan zo snel mogelijk betaalt.

Stap 5. Betaling
Zodra wij de betaling hebben ontvangen, zullen wij je de E-code e-mailen plus de afhaalinformatie met Nederlandstalige en Chinese instructies. Met onze informatie hoef je geen Chinees te spreken, om toch in China met de trein te kunnen reizen.

Houdt rekening met een verwerkingstijd van een werkdag als je geen ING rekening hebt.

Stap 6. E-code
Samen met je E-code, e-mailen wij handige instructies en vertalingen zodat jij in China makkelijk je papierenkaartje op kan halen. Je E-code is het reserveringsnummer en bestaat uit een code die je kan uitprinten, opschrijven of waar je een foto van kan maken. Deze code laat je op het treinstation zien, om zo je papierenkaartje te verkrijgen.

Wij zullen instructies en vertalingen opsturen die je kan gebruiken om met de taxi naar het juiste treinstation te gaan en die je kunt gebruiken om op het station je papierentreinkaartje op te halen. Voor een voorbeeld lees onze “Veelgestelde vragen: een voorbeeld van een handige vertaling“.

Stap 7. Kaartje ophalen en de trein in!
De laatste stap is: je papierentreinkaartje(s) ophalen. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is: in de trein te stappen om je onvergetelijke reis te beginnen!

! Tip: Je kan alle papierentreinkaartjes tegelijk ophalen, op elk station en tot vlak voor het vertrek van de trein, maar wij raden aan om op tijd op het station aan te komen zodat je rustig kan kijken waar je moet zijn en je voldoende tijd hebt om de kaartjes op te halen.

Prettige reis!
有个好的旅行
Yǒu gè hǎode lǚxíng


Lees hier over de verschillende treinen in China: “Treintypen in China: hogesnelheidstreinen en slaaptreinen” of over de “Accommodaties & Voorzieningen” in deze treinen. Voor treinroutes “Populaire treinreizen in China” en hier kan je treintickets boeken: “Boeken treintreintickets“.