Versoepelingen coronaregels in China voor internationale reizigers

Nadat de Chinese overheid van de ene op de andere dag China intern open heeft gegooid. Is er nu ook meer informatie naar buitengekomen over de versoepelingen van de coronaregels die betrekkingen hebben op internationale reizigers.

De ambassadeur van de Chinese ambassade in Engeland geeft aan dat vanaf 8 januari:

“…Covid test will be mandatory upon arrival and no centralised quarantine will be required if someone tests positive while in the country.”

Bron: Ambassadeur van China in het Verenigd Koninkrijk

Vanaf 8 januari heeft een internationale reiziger, dus alleen een negatieve coronatest nodig, die maximaal 48 uur voor vertrek is afgenomen. Daarnaast zijn er geen verplichte coronatest meer bij aankomst en mocht je positief zijn, dan wordt je niet meer afgevoerd naar een centrale quarantainefaciliteit en opgesloten totdat je een ‘x’ aantal keer negatief test. Een hele verbetering dus…

Visa aanvragen en vakanties

Volgens informatie vanuit China worden aanvragen voor: werk, studenten en familie visa weer geaccepteerd. Het is jammer genoeg dus nog niet mogelijk om een toeristenvisum aan te vragen. Mogelijk zal dit in het tweede kwartaal gebeuren, mocht je bepaalde ‘bronnen’ willen geloven.

Zodra het weer mogelijk is, om een toeristenvisum aan te vragen en af te reizen naar China, dan zullen wij een update plaatsen.

Voor meer informatie over ‘Treintypen in China: hogesnelheidstreinen en slaaptreinen‘ of over de ‘Accommodaties & Voorzieningen‘ in deze treinen. Voor treinroutes ‘Populaire treinreizen in China ‘ en je treintickets boeken: ‘Boeken treinkaartjes‘.

Versoepelingen van de coronaregels in China
De laatste informatie over reisbeperkingen in China i.v.m het Covid-19 coronavirus.