Paspoortnummer een O of een 0?

Voor het aankopen van een treinkaartje in China of tijdens het aankopen van een vliegticket, is het zeer belangrijk dat alle paspoortgegevens die je aanlevert correct zijn. Als je paspoortnummer, geboortedatum, geslacht, of naam niet precies overeenkomen met je paspoort, dan zal het papierentreinkaartje op het treinstation niet worden uitgegeven en op het vliegveld kan je niet boarden.

Je wilt hier niet op het laatste moment achter komen, want dan is het in China heel goed mogelijk dat alle treintickets voor de ‘zachte bedden’ of ‘2de klas stoelen’ al zijn uitverkocht. Mogelijk zijn er dan nog ‘staanplaatsen’ of ‘harde stoelen’ beschikbaar, maar daar wil je niet meer dan een paar uur gebruik van wil maken…

Paspoortnummer is het cijfer ‘0’ nul!

Regelmatig koop ik vliegtickets of treinkaartjes voor mijzelf. Als ik dan mijn paspoortnummer opzoek, dan moet ik altijd weer even denken: is dat nou de letter ‘O’ of staat er het cijfer ‘0’ ? Blijkbaar ben ik niet de enige met dit probleem, omdat het jammer genoeg regelmatig voor komt dat klanten mij verkeerde gegevens aanleveren, daarom is het belangrijk, om het volgende te weten:

De letter ‘O’ komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer ‘0’.

Bron: Rijksoverheid

Veel plezier met de reis!
祝你旅途愉快!
Zhù nǐ lǚtú yúkuài!


Voor meer informatie over ‘Treintypen in China: hogesnelheidstreinen en slaaptreinen‘ of over de ‘Accommodaties & Voorzieningen‘ in deze treinen. Voor treinroutes ‘Populaire treinreizen in China ‘ en je treintickets boeken: ‘Boeken treinkaartjes‘.