Beschikbaarheid treinkaartjes

Het is mogelijk, om op elk moment treinkaartjes bij ons te bestellen. Wij zullen de treinkaartjes meteen aankopen of zodra deze worden vrijgegeven.

Wij raden je aan: om ons zo vroeg mogelijk van je reisplannen te informeren zodat wij de treinkaartjes kunnen bestellen, zodra deze worden vrijgegeven. Het enige wat jij hoeft te doen, is ons te informeren van je reisschema en de borg te storten.

! Belangrijk: tijdens bepaalde vakanties en nationale feestdagen zijn treinkaartjes zeer snel uitverkocht. Wij adviseren je dus: om zo snel mogelijk bij ons te boeken, zodat wij jouw 1ste  voorkeur kunnen bemachtigen.

Chinese feestdagen & drukke periodes
Tijdens bepaalde periodes of feestdagen is het zeer belangrijk, om zo vroeg mogelijk je kaartje te bestellen, omdat je anders buiten de boot kan vallen. Wij adviseren je: om rond deze periodes te plannen of er in ieder geval rekening mee te houden. Indien dit niet mogelijk is, willen we jou vragen ons zo vroeg mogelijk op de hoogte te brengen van je reisplannen zodat wij de tickets kunnen aanschaffen zodra zij worden vrijgegeven.

Drukke periodes en feestdagen in 2020
 • Nieuwjaar: 1 januari
 • Chinees Nieuwjaar / Lentefestival: 24 januari – 30 januari (vanaf begin januari tot midden/eind maart, zal het zeer moeilijk zijn om kaartjes aan te kopen)
 • Internationale Vrouwendag: 8 maart
 • Gravenfestival: 4 – 6 april
 • Dag van de Arbeid & Dag van de Jeugd: 1 – 3 mei
 • Dag van de Kinderen: 1 juni
 • Drakenbootfestival: 25 – 27 juni
 • Einde van schoolperiode: 15 juli
 • Zomervakantie: 15 juli – 1 september (zeer drukke periode, veel Chinezen gaan op vakantie in eigen land, daarnaast komen er ook veel buitenlanders naar China)
 • Stichting van het leger: 1 augustus
 • Begin van schoolperiode: 1 september
 • Stichting van de Volksrepubliek China: 1 – 7 oktober
 • Einde van schoolperiode: 25 december

Zit en slaapgelegenheden
Wanneer we de kaartjes aankopen, zullen we ons er van verzekeren dat de zitplekken en bedden vlakbij elkaar zijn zodat je als reisgezelschap bij elkaar bent. Echter, treinkaartjes worden automatisch uitgegeven dus we kunnen niet garanderen dat de zitplaatsen en slaapplekken naast elkaar zijn. In 99% van de gevallen is dit gelukkig wel het geval.

Mocht dit niet het geval zijn dan adviseren wij je om: gewoon aan de andere passagiers te vragen of ze misschien van plek willen wisselen. Aangezien Chinezen ook last hebben van ditzelfde probleem, zullen de meeste dit verzoek graag inwilligen. Om het voor jou makkelijker te maken, zullen wij na het het afronden van je betaling een aantal handige Nederlands – Chinese vertalingen meesturen die je onder andere hiervoor kunt gebruiken.

Kinderen
Als je met je kind wilt reizen is het mogelijk om korting te krijgen. Kinderen kleiner dan 120 cm reizen gratis als ze gebruik maken van dezelfde stoel of bed als de begeleider. Kinderen tussen de 120 – 150 cm krijgen 50% korting. Kinderen langer dan 150 cm betalen de volle prijs.

Bagage
Officieel mag je als volwassene 20kg bagage meenemen en kinderen 10kg. Waarbij de maximum lengte van het voorwerp niet langer dan 160cm mag zijn, dit is 130cm in de categorie C, D & G treinen. In de praktijk wordt er echter niet naar gekeken. Wij hebben meer dan 95.000 kilometer met de trein gereisd en onze bagage is nooit gewogen of opgemeten.

Golden Week(s)
De dikgedrukte periodes zijn beter bekend als de: ‘Golden Week(s)‘, een periode waarin meer dan 500 miljoen Chinezen op pad gaan. Het overgrote deel van deze reizigers neemt de trein, het is dus belangrijk er vroeg bij te zijn…

! Belangrijk: Het is het niet onmogelijk om op deze dagen te reizen. Wij willen alleen benadrukken dat er op deze dagen een grote vraag is naar kaartjes. Wij adviseren je om ons zo vroeg mogelijk van je reisplannen te informeren.

Vliegtickets
Wij kunnen ook goedkope binnenlandse vliegtickets aankopen. Aanvragen voor vliegtickets, kan je ook gewoon in het bestelformulier noteren.

Lees hier over de verschillende treinen in China: “Treintypen in China: hogesnelheidstreinen en slaaptreinen” of over de “Accommodaties & Voorzieningen” in deze treinen. Voor treinroutes “Populaire treinreizen in China” en hier kan je treintickets boeken: “Boeken treintreintickets“.