Beschikbaarheid van treinkaartjes in China

Het is mogelijk, om op elk moment treinkaartjes van je China reis bij ons te bestellen. Wij zullen de treinkaartjes meteen aankopen of zodra deze worden vrijgegeven.

Wij raden je aan: om ons zo vroeg mogelijk van je reisplannen te informeren zodat wij de treinkaartjes kunnen bestellen, zodra deze worden vrijgegeven. Het enige wat jij hoeft te doen, is ons te informeren van je reisschema en de borg te storten.

! Belangrijk: tijdens bepaalde vakanties en nationale feestdagen in China en Hong Kong zijn treinkaartjes zeer snel uitverkocht. Wij adviseren je dus: om zo snel mogelijk bij ons te boeken, zodat wij jouw 1ste voorkeur kunnen bemachtigen.

Als je een treinkaartje ophaalt voor je rondreis in China, dan ziet het treinticket er zo uit.
Een voorbeeld van een treinkaartje in China

Chinese feestdagen & drukke periodes
Tijdens bepaalde periodes of feestdagen is het zeer belangrijk, om zo vroeg mogelijk je treinkaartje te bestellen, omdat je anders buiten de boot kan vallen. Wij adviseren je: om rond deze periodes te plannen of er in ieder geval rekening mee te houden. Indien dit niet mogelijk is, willen we jou vragen ons zo vroeg mogelijk op de hoogte te brengen van je reisplannen, zodat wij de tickets kunnen aanschaffen zodra zij worden vrijgegeven.

2024 Drukke periodes en feestdagen in China
 • Nieuwjaar: 1 januari
 • Chinees Nieuwjaar / Lentefestival: 10 – 17 februari (vanaf begin februari tot eind februari, het is zeer moeilijk om treinkaartjes aan te kopen)
 • Internationale Vrouwendag: 8 maart
 • Gravenfestival: 4 – 6 april
 • Dag van de Arbeid & Dag van de Jeugd: 1 – 5 mei
 • Dag van de Kinderen: 1 juni
 • Drakenbootfestival: 8 – 10 juni
 • Einde van schoolperiode: 15 juli
 • Zomervakantie: 15 juli – 1 september (drukke periode, veel studenten gaan op vakantie in eigen land, daarnaast komen er ook veel buitenlanders naar China)
 • Stichting van het leger: 1 augustus
 • Begin van schoolperiode: 1 september
 • Het Midden Herfstfestival: 15 17 september
 • Stichting van de Volksrepubliek China: 1 – 7 oktober
 • Einde van schoolperiode: 25 december

Golden Week(s)
De dikgedrukte periodes zijn beter bekend als de:’ Golden Week(s)‘, een periode waarin meer dan 500 miljoen Chinezen op pad gaan. Het overgrote deel van deze reizigers neemt de trein. Het is dus zeer belangrijk, om je treinkaartje zo vroeg mogelijk te bestellen…

Meer informatie over deze ‘Golden Week(s)‘, kan je vinden op deze speciale pagina.

! Belangrijk: Het is het niet onmogelijk om op deze dagen te reizen. Wij willen alleen benadrukken dat er op deze dagen een grote vraag is naar treinkaartjes. Wij adviseren je, om ons zo vroeg mogelijk van je reisplannen te informeren.

Zit- en slaapgelegenheden
Wanneer we de treintickets aankopen, zullen we ons er van verzekeren dat de zitplekken en bedden vlakbij elkaar zijn. Je bent samen op reis en je wilt dus bij elkaar zitten en/of slapen. Treinkaartjes worden echter automatisch uitgegeven, dus we kunnen niet garanderen dat de zitplaatsen en slaapplekken precies naast elkaar zijn, in 95% van de gevallen is dit gelukkig wel het geval!

Mocht dit niet het geval zijn dan adviseren wij je om: gewoon aan de andere passagiers te vragen of ze misschien van plek willen wisselen. Aangezien Chinezen ook last hebben van ditzelfde probleem, zullen de meeste dit verzoek graag inwilligen. Om het voor jou makkelijker te maken, zullen wij na het het afronden van je betaling een aantal handige Nederlands – Chinese vertalingen meesturen, die je onder andere hiervoor kunt gebruiken.

Kinder en korting in de trein
Kinderen kunnen korting krijgen als ze in China met de trein reizen. Deze korting is gebaseerd op hun leeftijd.

 • 0 tot 6: kunnen gratis met de trein, als ze gebruik maken van dezelfde stoel of bed als de begeleider.
 • 6 tot 14: krijgen circa 30% korting op een bed en circa 50% korting op een stoel.
 • Vanaf 14: betalen kinderen de volle prijs.

Bagage in de trein
Officieel mag je als volwassene 20kg bagage meenemen in de trein en kinderen 10kg. Waarbij de maximum lengte van het voorwerp niet langer dan 160cm mag zijn, dit is 130cm in de categorie C, D & G treinen. In de praktijk wordt er echter niet naar gekeken. Wij hebben meer dan 98.500 kilometer met de trein gereisd en onze bagage is nooit gewogen of opgemeten.

Binnenlandse vluchten
Mocht je een bepaald traject met het vliegtuig willen afleggen, dan kunnen wij je hierbij ook adviseren. Aanvragen voor vliegtickets, kan je ook gewoon in het bestelformulier noteren. Door onze jaren lange ervaring zijn wij in staat vaak zeer goedkope binnenlandse vliegtickets aan te kopen.

Lees hier over de verschillende treinen in China: “Treintypen in China: hogesnelheidstreinen en slaaptreinen” of over de “Accommodaties & Voorzieningen” in deze treinen. Voor treinroutes “Populaire treinreizen in China” en hier kan je treintickets boeken: “Boeken treintreintickets“.