Treinreis van Beijing naar Urumqi

De treinreis van Beijing naar Urumqi, is een mooie rit. Als je uiteindelijk, je stoel of bed hebt gevonden en je koffers hebt opgeborgen. Kan je genieten van het uitzicht dat de stad Beijing en de provincies Hebei, Shanxi, Ningxia, Gansu, Qinghai en Xinjiang te bieden hebben. Je zult veel verschillende landschappen langzaam langs je raam voorbijzien ‘trekken’ dat is natuurlijk, als je met een normale- of slaaptrein reist. Mocht je een treinkaartje hebben voor een hogesnelheidstrein, dan zal het landschap langs je ‘flitsen’, met een snelheid van ongeveer 150 a 350 kilometer per uur. De hogesnelheidstreinen rijden trouwens 80% van de tijd op een verhoogde spoorlijn van circa 10 meter hoog, dus je hebt een mooi weids uitzicht.

Samenvatting trein van Beijing naar Urumqi
Tijdsduur traject Beijing naar UrumqiDuur
Normale- of slaaptrein31 a 38 uur
Prijzen van de treinticketsChinese Renminbi (CNY)
Zacht bedCNY 849,-
Hard bedCNY 536,-
Tijdsduur en prijs treinkaartjes treinreis Beijing naar Urumqi

Met de normale- of slaaptrein van Beijing naar Urumqi

Er rijden 2 normale- of slaaptreinen van Beijing naar Urumqi. Deze treinen vertrekken van het Beijing West treinstation en rijden in circa 31 a 38 uur naar het Urumqi station. Een treinkaartje voor een ‘Zacht bed’ kost ongeveer CNY 849,- en circa CNY 536,- voor een ‘hard bed’.

Mocht je treintickets willen boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘.

Treinreis van Beijing naar Urumqi: reisschema, treinkaartjes en treintickets in CNY

TreinVanNaarVer trekAan komstDuur Uur MinZacht bedHard bedHarde stoel
Z69Beijing WestUrumuqi10:0017:0231.02849,-536,-317,-
Z179Beijing WestUrumuqi21:0411:0538.01879,-554,-328,-

Treintickets boeken

Wil je treintickets voor deze mooie treinreis boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘. De prijzen van de treinkaartjes zijn de officiële prijzen van de Chinese spoormaatschappijen en zijn daarom weergeven in Chinese Renminbi.

De bezienswaardigheden van Urumqi bezoeken

Meer informatie over de bezienswaardigheden in Urumqi kan je vinden op Wikepedia.

Voor meer informatie over ‘Treintypen in China: hogesnelheidstreinen en slaaptreinen‘ of over de ‘Accommodaties & Voorzieningen‘ in deze treinen. Voor treinroutes ‘Populaire treinreizen in China ‘ en je treintickets boeken: ‘Boeken treinkaartjes‘.