Treinreis van Xian naar Kunming

De treinreis van Xian naar Kunming, is een mooie rit. Als je uiteindelijk, je stoel of bed hebt gevonden en je koffers hebt opgeborgen. Kan je genieten van het uitzicht dat de stad Xian en de provincies Shaanxi, Sichuan en Yunnan te bieden hebben. Je zult veel verschillende landschappen langzaam langs je raam voorbijzien ‘trekken’ dat is natuurlijk, als je met een normale- of slaaptrein reist. Mocht je een treinkaartje hebben voor een hogesnelheidstrein, dan zal het landschap langs je ‘flitsen’, met een snelheid van ongeveer 150 a 350 kilometer per uur. De hogesnelheidstreinen rijden trouwens 80% van de tijd op een verhoogde spoorlijn van circa 10 meter hoog, dus je hebt een mooi weids uitzicht.

Samenvatting trein van Xian naar Kunming
Tijdsduur traject Xian naar KunmingDuur
Hogesnelheidstrein10 uur 42 minuten
Normale- of slaaptrein25 uur 8 minuten
Prijzen van de treinticketsChinese Renminbi (CNY)
Businessclass stoelCNY 1932,-
1ste klas stoelCNY 1033,-
2de klas stoelCNY 634,-
Zacht bedCNY 542,-
Hard bedCNY 343,-
Tijdsduur en prijs treinkaartjes treinreis Xian naar Kunming

Hogesnelheidstrein of normale trein van Xian naar Kunming

Er rijdt 1 hogesnelheidstrein van Xian naar Kunming, de G2853. Deze hogesnelheidstrein vertrekt van het Xian Zuid treinstation en rijdt in 10 uur 42 minuten naar het Kunming station. Een treinkaartje voor een ‘1ste klas stoel’ kost CNY 1937,- en CNY 1033,- voor een ‘2de klas stoel’.

Het is ook mogelijk om een normale trein of slaaptrein te nemen. Er rijdt op dit traject 1 slaaptrein, de K691. Deze trein vertrekt van het Xian Noord treinstation en rijdt in 25 uur 8 minuten naar het Kunming Zuid station. Een treinticket voor een ‘zacht bed’ kost CNY 542,- en CNY 343,- voor een ‘hard bed’.

Mocht je treintickets willen boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘.

Treinreizen van Xian naar Kunming: reisschema, treinkaartjes en treintickets in CNY

TreinVanNaarVer trekAan komstDuur Uur MinDe lu xe1ste klas stoel2de klas stoel
G2851Xian NoordKunming Zuid09:4720:2710.402308,-1230,-758,-

Treintickets boeken

Wil je treintickets voor deze mooie treinreis boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘. De prijzen van de treinkaartjes zijn de officiële prijzen van de Chinese spoormaatschappijen en zijn daarom weergeven in Chinese Renminbi.

De bezienswaardigheden van Kunming

Meer informatie over de bezienswaardigheden in Kunming kan je vinden op Wikepedia.

Voor meer informatie over ‘Treintypen in China: hogesnelheidstreinen en slaaptreinen‘ of over de ‘Accommodaties & Voorzieningen‘ in deze treinen. Voor treinroutes ‘Populaire treinreizen in China ‘ en je treintickets boeken: ‘Boeken treinkaartjes‘.