Treinreis van Urumqi naar Beijing

De treinreis van Urumqi naar Beijing, is een mooie rit. Als je uiteindelijk, je stoel of bed hebt gevonden en je koffers hebt opgeborgen. Kan je genieten van het uitzicht dat de stad Urumqi en de provincies Xinjiang, Gansu, Shaanxi, Shanxi en Hebei te bieden hebben. Je zult veel verschillende landschappen langzaam langs je raam voorbijzien ‘trekken’ dat is natuurlijk, als je met een normale- of slaaptrein reist. Mocht je een treinkaartje hebben voor een hogesnelheidstrein, dan zal het landschap langs je ‘flitsen’, met een snelheid van ongeveer 150 a 350 kilometer per uur. De hogesnelheidstreinen rijden trouwens 80% van de tijd op een verhoogde spoorlijn van circa 10 meter hoog, dus je hebt een mooi weids uitzicht.

Samenvatting trein van Urumqi naar Beijing
Tijdsduur traject Urumqi naar BeijingDuur
Normale- of slaaptrein30 a 38 uur
Prijzen van de treinticketsChinese Renminbi (CNY)
Zacht bedCNY 849,-
Hard bedCNY 536,-
Tijdsduur en prijs treinkaartjes treinreis Urumqi naar Beijing

Met de normale- of slaaptrein van Urumqi naar Beijing

Er rijden 2 normale- of slaaptreinen van Urumqi naar Beijing. Deze treinen vertrekken van het Wulumuqi treinstation en rijden in circa 30 a 38 uur naar het Beijing West station. Een treinkaartje voor een ‘zacht bed’ kost ongeveer CNY 849,- en circa CNY 536,- voor een ‘hard bed’.

Mocht je treintickets willen boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘.

Treinreizen van Urumqi naar Beijing: reisschema, treinkaartjes en treintickets in CNY

TreinVanNaarVer trekAan komstDuur Uur MinZacht bedHard bedHarde stoel
Z70UrumqiBeijing West14:1020:2230.12849,-536,-317,-
Z180UrumqiBeijing West19:3309:5538.22879,-554,-328,-

Treintickets boeken

Wil je treintickets voor deze mooie treinreis boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘. De prijzen van de treinkaartjes zijn de officiële prijzen van de Chinese spoormaatschappijen en zijn daarom weergeven in Chinese Renminbi.

De bezienswaardigheden van Beijing bezoeken

Meer informatie over de bezienswaardigheden in Beijing kan je vinden op Wikepedia.

Voor meer informatie over ‘Treintypen in China: hogesnelheidstreinen en slaaptreinen‘ of over de ‘Accommodaties & Voorzieningen‘ in deze treinen. Voor treinroutes ‘Populaire treinreizen in China ‘ en je treintickets boeken: ‘Boeken treinkaartjes‘.