Treinreis van Shanghai naar Hongkong

De treinreis van Shanghai naar Hongkong, is een mooie rit. Als je uiteindelijk, je stoel of bed hebt gevonden en je koffers hebt opgeborgen. Kan je genieten van het uitzicht dat de stad Shanghai en de provincies Shanghai, Zhejiang, Fujian en Guangdong te bieden hebben. Je zult veel verschillende landschappen langzaam langs je raam voorbijzien ‘trekken’ dat is natuurlijk, als je met een normale- of slaaptrein reist. Mocht je een treinkaartje hebben voor een hogesnelheidstrein, dan zal het landschap langs je ‘flitsen’, met een snelheid van ongeveer 150 a 350 kilometer per uur. De hogesnelheidstreinen rijden trouwens 80% van de tijd op een verhoogde spoorlijn van circa 10 meter hoog, dus je hebt een mooi weids uitzicht.

Samenvatting trein van Shanghai naar Hongkong
Tijdsduur traject Shanghai naar HongkongDuur
Hogesnelheidstrein8 uur 20 minuten
Prijzen van de treinticketsChinese Renminbi (CNY)
Businessclass stoelCNY 3138,-
1ste klas stoelCNY 1647,-
2de klas stoelCNY 1008,-
Tijdsduur en prijs treinkaartjes treinreis Shanghai naar Hongkong

Met de hogesnelheidstrein van Shanghai naar Hongkong

Er rijdt 1 hogesnelheidstrein van Shanghai naar Hongkong, de G99. Deze hogesnelheidstrein vertrekt van het Shanghai Hongqiao treinstation en rijdt in 8 uur 20 minuten naar het Hongkong Kowloon station. Een treinkaartje voor een ‘1ste klas stoel’ kost CNY 1647,- en CNY 1008,- voor een ‘2de klas stoel’.

Mocht je treintickets willen boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘.

Treinreizen van Shanghai naar Hongkong: reisschema, treinkaartjes en treintickets in CNY

TreinVanNaarVertrekAankomstDuurDeluxe1ste klas stoel2de klas stoel
G99Shanghai HongqiaoHongkong Kowloon14:1022:3008:203138,-1647,-1008,-

Treintickets boeken

Wil je treintickets voor deze mooie treinreis boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘. De prijzen van de treinkaartjes zijn de officiële prijzen van de Chinese spoormaatschappijen en zijn daarom weergeven in Chinese Renminbi.

De bezienswaardigheden van Hongkong bezoeken

Meer informatie over de bezienswaardigheden in Hongkong kan je vinden op Wikepedia.

Voor meer informatie over ‘Treintypen in China: hogesnelheidstreinen en slaaptreinen‘ of over de ‘Accommodaties & Voorzieningen‘ in deze treinen. Voor treinroutes ‘Populaire treinreizen in China ‘ en je treintickets boeken: ‘Boeken treinkaartjes‘.