Treinreis van Hongkong naar Beijing

De treinreis van Hongkong naar Beijing, is een mooie rit. Als je uiteindelijk, je stoel of bed hebt gevonden en je koffers hebt opgeborgen. Kan je genieten van het uitzicht dat de stad Hongkong en de provincies Guangdong, Hunan, Hubei, Henan, Hebei te bieden hebben. Je zult veel verschillende landschappen langzaam langs je raam voorbijzien ‘trekken’ dat is natuurlijk, als je met een normale- of slaaptrein reist. Mocht je een treinkaartje hebben voor een hogesnelheidstrein, dan zal het landschap langs je ‘flitsen’, met een snelheid van ongeveer 150 a 350 kilometer per uur. De hogesnelheidstreinen rijden trouwens 80% van de tijd op een verhoogde spoorlijn van circa 10 meter hoog, dus je hebt een mooi weids uitzicht.

Samenvatting trein van Hongkong naar Beijing
Tijdsduur traject Hongkong naar BeijingDuur
Hogesnelheidstrein8 uur 56 minuten
Prijzen van de treinticketsChinese Renminbi (CNY)
Businessclass stoelCNY 3369,-
1ste klas stoelCNY 1724,-
2de klas stoelCNY 1077,-
Tijdsduur en prijs treinkaartjes treinreis Hongkong naar Beijing

Met de hogesnelheidstrein van Hongkong naar Beijing

Er rijdt 1 hogesnelheidstrein van Hongkong naar Beijing, de G80. Deze hogesnelheidstrein vertrekt van het Hongkong treinstation en rijdt in 8 uur 56 minuten naar het Beijing West station. Een treinkaartje voor een ‘1ste klas stoel’ kost ongeveer CNY 1724,- en circa CNY 1077,- voor een ‘2de klas stoel’.

Mocht je treintickets willen boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘.

Treinreizen van Hongkong naar Beijing: reisschema, treinkaartjes en treintickets in CNY

TreinVanNaarVer trekAan komstDuur Uur MinDe lu xe1ste klas stoel2de klas stoel
G80Hongkong West KowloonBeijing West11:0019:308.303687,-1889,-1180,-

Treintickets boeken

Wil je treintickets voor deze mooie treinreis boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘. De prijzen van de treinkaartjes zijn de officiële prijzen van de Chinese spoormaatschappijen en zijn daarom weergeven in Chinese Renminbi.

De bezienswaardigheden van Beijing bezoeken

Meer informatie over de bezienswaardigheden in Beijing kan je vinden op Wikepedia.

Voor meer informatie over ‘Treintypen in China: hogesnelheidstreinen en slaaptreinen‘ of over de ‘Accommodaties & Voorzieningen‘ in deze treinen. Voor treinroutes ‘Populaire treinreizen in China ‘ en je treintickets boeken: ‘Boeken treinkaartjes‘.