Treinreis van Beijing naar Tibet Lhasa

De treinreis van Beijing naar Tibet Lhasa, is een mooie rit. Als je uiteindelijk, je stoel of bed hebt gevonden en je koffers hebt opgeborgen. Kan je genieten van het uitzicht dat de stad Beijing en de provincies Hebei, Shanxi, Ningxia, Gansu, Qinghai en Tibet te bieden hebben. Je zult veel verschillende landschappen langzaam langs je raam voorbijzien ‘trekken’ dat is natuurlijk, als je met een normale- of slaaptrein reist. Mocht je een treinkaartje hebben voor een hogesnelheidstrein, dan zal het landschap langs je ‘flitsen’, met een snelheid van ongeveer 150 a 350 kilometer per uur. De hogesnelheidstreinen rijden trouwens 80% van de tijd op een verhoogde spoorlijn van circa 10 meter hoog, dus je hebt een mooi weids uitzicht.

Samenvatting trein van Beijing naar Tibet Lhasa
Tijdsduur traject Beijing naar Tibet LhasaDuur
Hogesnelheidstrein40 uur 45 minuten
Prijzen van de treinticketsChinese Renminbi (CNY)
Zacht bedCNY 1144,-
Hard bedCNY 720,-
Hard stoelCNY 360,-
Tijdsduur en prijs treinkaartjes treinreis Beijing naar Tibet Lhasa

Met de trein van Beijing naar Tibet Lhasa

Er rijdt 1 slaaptrein van Beijing naar Tibet Lhasa, de Z21. Deze trein vertrekt van het Beijing West treinstation en rijdt in circa 40 uur 45 minuten naar het Lhasa station. Een treinkaartje voor een ‘zacht bed’ kost ongeveer CNY 1144,- en circa CNY 720,- voor een ‘hard bed’.

Mocht je treintickets willen boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘.

Treinreizen van Beijing naar Tibet Lhasa: reisschema, treinkaartjes en treintickets in CNY

TreinVanNaarVer trekAan komstDuur Uur MinZacht bedHard bedHarde stoel
Z21Beijing WestLhasa19:5512:2940.341144,-730,-360,-

Treintickets boeken

Wil je treintickets voor deze mooie treinreis boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘. De prijzen van de treinkaartjes zijn de officiële prijzen van de Chinese spoormaatschappijen en zijn daarom weergeven in Chinese Renminbi.

De bezienswaardigheden van Tibet Lhasa bezoeken

Meer informatie over de bezienswaardigheden in Tibet Lhasa kan je vinden op Wikepedia.

Voor meer informatie over ‘Treintypen in China: hogesnelheidstreinen en slaaptreinen‘ of over de ‘Accommodaties & Voorzieningen‘ in deze treinen. Voor treinroutes ‘Populaire treinreizen in China ‘ en je treintickets boeken: ‘Boeken treinkaartjes‘.