Treinreis van Beijing naar Hongkong

De treinreis van Beijing naar Hongkong, is een mooie rit. Als je uiteindelijk, je stoel of bed hebt gevonden en je koffers hebt opgeborgen. Kan je genieten van het uitzicht dat de stad Beijing en de provincies Hebei, Henan, Hubei, Hunan en Guangdong te bieden hebben. Je zult veel verschillende landschappen langzaam langs je raam voorbijzien ‘trekken’ dat is natuurlijk, als je met een normale- of slaaptrein reist. Mocht je een treinkaartje hebben voor een hogesnelheidstrein, dan zal het landschap langs je ‘flitsen’, met een snelheid van ongeveer 150 a 350 kilometer per uur. De hogesnelheidstreinen rijden trouwens 80% van de tijd op een verhoogde spoorlijn van circa 10 meter hoog, dus je hebt een mooi weids uitzicht.

Samenvatting trein van Beijing naar Hongkong
Tijdsduur traject Beijing naar Hongkong Duur
Hogesnelheidstrein8 uur 58 minuten
Prijzen van de treinticketsChinese Renminbi (CNY)
Businessclass stoelCNY 3369,-
1ste klas stoelCNY 1724,-
2de klas stoelCNY 1077,-
Tijdsduur en prijs treinkaartjes treinreis Beijing naar Hongkong

Met de hogesnelheidstrein van Beijing naar Hongkong

Er rijdt 1 hogesnelheidstrein van Beijing naar Hongkong, de G79. Deze hogesnelheidstrein vertrekt van het Beijing West treinstation en rijdt in circa 8 uur en 58 minuten naar het Hongkong Kowloon station. Een treinkaartje voor een ‘1ste klas stoel’ kost ongeveer CNY 1724,- en circa CNY 1077,- voor een ‘2de klas stoel’.

Mocht je treintickets willen boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘.

Treinreizen van Beijing naar HongKong: reisschema, treinkaartjes en treintickets in CNY

TreinVanNaarVertrekAankomstDuurDeluxe1ste klas stoel2de klas stoel
G79Beijing WestHongKong10:0018:5808:583369,-1724,-1077,-

Treintickets boeken

Wil je treintickets voor deze mooie treinreis boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘. De prijzen van de treinkaartjes zijn de officiële prijzen van de Chinese spoormaatschappijen en zijn daarom weergeven in Chinese Renminbi.

De bezienswaardigheden van Hongkong bezoeken

Meer informatie over de bezienswaardigheden in Hongkong kan je vinden op Wikepedia.

Voor meer informatie over ‘Treintypen in China: hogesnelheidstreinen en slaaptreinen‘ of over de ‘Accommodaties & Voorzieningen‘ in deze treinen. Voor treinroutes ‘Populaire treinreizen in China ‘ en je treintickets boeken: ‘Boeken treinkaartjes‘.