Treinreis van Hongkong naar Shanghai

De treinreis van Hongkong naar Shanghai, is een mooie rit. Als je uiteindelijk, je stoel of bed hebt gevonden en je koffers hebt opgeborgen. Kan je genieten van het uitzicht dat de stad Hongkong en de provincies Guangdong, Fujian, Zhejiang en Shanghai te bieden hebben. Je zult veel verschillende landschappen langzaam langs je raam voorbijzien ‘trekken’ dat is natuurlijk, als je met een normale- of slaaptrein reist. Mocht je een treinkaartje hebben voor een hogesnelheidstrein, dan zal het landschap langs je ‘flitsen’, met een snelheid van ongeveer 150 a 350 kilometer per uur. De hogesnelheidstreinen rijden trouwens 80% van de tijd op een verhoogde spoorlijn van circa 10 meter hoog, dus je hebt een mooi weids uitzicht.

Samenvatting trein van Hongkong naar Shanghai
Tijdsduur traject Hongkong naar ShanghaiDuur
Hogesnelheidstrein8 uur 17 minuten
Prijzen van de treinticketsChinese Renminbi (CNY)
Businessclass stoelCNY 3138,-
1ste klas stoelCNY 1647,-
2de klas stoelCNY 1008,-
Tijdsduur en prijs treinkaartjes treinreis Hongkong naar Shanghai

Met de hogesnelheidstrein van Hongkong naar Shanghai

Er rijden 1 hogesnelheidstrein van Hongkong naar Shanghai, de G100. Deze hogesnelheidstrein vertrekt van het Hongkong Kowloon treinstation en rijdt in 8 uur 17 minuten naar het Shanghai Hongqiao station. Een treinkaartje voor een ‘1ste klas stoel’ kost CNY 1647,- en CNY 1008,- voor een ‘2de klas stoel’.

Mocht je treintickets willen boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘.

Treinreizen van Hongkong naar Shanghai: reisschema, treinkaartjes en treintickets in CNY

TreinVanNaarVertrekAankomstDuurDeluxe1ste klas stoel2de klas stoel
G100Hongkong KowloonShanghai Hongqiao11:1019:2708:173138,-1647,-1008,-

Treintickets boeken

Wil je treintickets voor deze mooie treinreis boeken, dan hoef je ons alleen maar even te ‘e-mailen‘ of je leest de pagina ‘boeken treintickets‘. De prijzen van de treinkaartjes zijn de officiële prijzen van de Chinese spoormaatschappijen en zijn daarom weergeven in Chinese Renminbi.

De bezienswaardigheden van Shanghai bezoeken

Meer informatie over de bezienswaardigheden in Shanghai kan je vinden op Wikepedia.

Voor meer informatie over ‘Treintypen in China: hogesnelheidstreinen en slaaptreinen‘ of over de ‘Accommodaties & Voorzieningen‘ in deze treinen. Voor treinroutes ‘Populaire treinreizen in China ‘ en je treintickets boeken: ‘Boeken treinkaartjes‘.