Het Jiuzhaigou Nationaal Park is weer geopend!

Het heeft 2 jaar geduurd aan reparaties, maar het Jiuzhaigou Nationaal Park is eindelijk weer geopend. Het overgrote deel van het park 85%, is momenteel geopend voor het publiek, op termijn moet dit 100% worden.

Onze ervaring met dit park, is van voor de aardbeving, dus wij weten niet hoe het er nu uitziet. Voor de aardbeving, was dit echt een locatie die het bezoeken waard was. De verschillende meren, de kleuren van de meren, de verschillende watervallen in samenhang met de omgeving, is zeer speciaal en mooi om te zien.

5.000 bezoekers per dag

Omdat het park nog niet helemaal klaar is, is er een beperking opgelegd op het aantal bezoekers. Momenteel mogen er per dag slechts 5.000 bezoekers het park in dat is voor Chinese begrippen niet veel. Ik verwacht dat als het park voor 100% af is dat dit wel weer wordt verhoogd.

Mocht je de kaartjes willen reserveren, dan kunnen wij dit voor je doen. Je hoeft ons alleen, maar even te “e-mailen“!

Entreebewijs en vervoer

Het Jiuzhaigou Nationaal Park, is een zeer uitgestrekt park dat in 1 dag niet te belopen is. Naast een entreebewijs van CNY 169,-, heb je dus ook nog een buskaartje nodig a CNY 90,-.

Met zo’n buskaartje, kan je gedurende de gehele gebruik maken van het vervoer in het park. De bussen rijden van bezienswaardigheid (meer, dorpje en/of waterval) naar bezienswaardigheid. In de ochtend, zullen ze de bezoekers zoveel mogelijk naar de hooggelegen bezienswaardigheden brengen.

Een tip: de lager geleden gebieden, zijn dus ’s ochtends minder druk, doe daar dus je voordeel mee!

Handige informatie

  • Aantal bezoekers: maximaal 5.000 bezoekers per dag
  • Openingstijden: 08:30 – 17:00
  • Entreebewijs zomerperiode ( 1 april tot 15 november): CNY 169,-
  • Entreebewijs winterperiode( 16 november tot 31 maart): CNY 80,-
  • Prijs van vervoer zomerperiode: CNY 90,-
  • Prijs van vervoer winterperiode: CNY 80,-